Legender

I mange år har vi hver især fløjet med duer fra hvert vores slag. En fællesnævner herfor var at vi alle tre havde ”blod” rindende in duerne, som var af samme udgangsafstamning.
Vi skal helt tilbage til etableringen af avlsslaget NYHE, som blev grundlagt af Torben Henriksen og Freddi Nygaard i Brøndby i slutningen af 1970’erne. Dette avlsslag var unikt i mange henseender og specielt duerne af afstamning fra Emiel Deweerdt i Kortemark, Belgien igennem mange år givet os alle tre mange glæder og vinderduer på kapflyvninger.
Hos Emiel Deweerdt var det specielt linien omkring ”Spiritus”, der vandt 1. National fra Cahors i 1978, der gjorde sig bemærket på vores slag.

spiritus

Hos Freddi Nygaard blev ”Spiritus” bedstefar til superhannen 242-86-897, der selv var dobbelt Gruppevinder. Afkom efter ”897” har gjort sig godt bemærket hos Michael og eksempelvis Michaels stamdue 100-98-484 er oldebarn af ”897”

484-ny

Hos Niels og Carsten var det specielt 192-92-525, der var barnebarn af to helsøskende til ”Spiritus”, som leverede fantastiske resultater i avlen. Niels’ stamhun 192-97-423 var direkte datter af ”525”. ”423” er bedstemor til en lang række af vinderduer hos Niels og andre sportsfæller.

bernard

Hos Carsten blev ”525” ligeledes bedstefar til 192-03-414, der blev Nationalvinder fra München i 2005. En mindeværdig præstation hvor ”414”” var hjemme knap to timer før næste due i landet på en meget hård og svær tur.

414-03-web

Fra linien omkring ”Spiritus” skal også nævnes en søn af den legendariske ”Spiritus”. ”Spiritus” var i 1981 parret med den rødtavlede hun ”Anja”, som i 1980 vandt 1. International Barcelona hunner. Denne parring gav hannen ”Mirko”, og ”Mirko” er stamdue til den røde linie, som også både hos Niels og Carsten har givet mange topduer. Niels stamhan 100-98-911, er tipoldebarn fra ”Mirko”, og det samme er Carstens stamdue 192-99-939, der var Regionvinder fra Ludvika i 2001. Fra ”Mirko” kommer de røde Deweerdt-duer på vores slag.
I et forsøg på at finde duer, der kunne gøre sig på langdistancen besluttede Michael og Niels i fællesskab i 2008 at erhverve nogle duer hos langdistancemesteren Luc Van Coppenolle. Luc var i familie med den gamle mester Roger Florizone og duer derfra udgør i dag den primære basis i Luc’s duer. Hos Luc var det specielt vigtigt at få erhvervet afkom efter topduen ”Blauwe Witpen Perpignan”, der havde opnået en lang række af topresultater på lange, hårde kapflyvninger. Og det lykkedes – to pragtfulde hanner avlet på ”Blauwen Witpen Perpignan” kom med til Danmark.

blauwe vanoppen

Carsten gik en anden vej og spottede i 2005 en etårig hun, der blev kapfløjet hos den dengang mindre kendte brevduemand Etienne Meirlaen. Efter en formidabel sæson som etårig blev hunnen døbt ”Marathon Lady”, hvilket hun i ordets forstand var som kapflyver, og senere viste hun sig også som en guldklump i avlen. ”Marathon Lady” er til dato bedstemor til 2 belgiske Nationalvindere hos Etienne Meirlaen. I 2011 var Etienne både 1. National og 1. International fra Narbonne og i 2012 vandt Etienne 1. National fra Cahors.
Det lykkedes Carsten at erhverve en datter direkte er ”Marathon Lady”, ligesom der er også er erhvervet nogle børnebarn af denne fantastiske hun.

maratohon laby

Ved etableringen af vores Racing Team CMN besluttede vi i fællesskab at finde en sidste linie af langflyvere, som vi kunne supplere vores avlsslag med. Efter lange overvejelser så faldt vores valg på duen ”Blauwe Vanoppen” fra mesterslaget Harrie & Roger Wijnands i Maastricht. ”Blauwe Vanoppen” gik igen og igen på stamtavler på vinderduer på de lange distancer i Europa, og derfor forsøgte vi med lys og lygte at komme så tæt på afkom efter ”Blauwe Vanoppen” som muligt. Da ”Blauwe Vanoppen” var fra 1988 var det ikke muligt for os at erhverve direkte afkom, men flere børnebørn af denne prægtige blå han er det blevet til. Og det tegner allerede rigtig godt!

blauwe vanoppen

Det var et kort fortælling om de ”legender”, som ligger bag avlen i Racing Team CMN.
Vi er overbeviste om, at disse duer nok skal hjælpe os godt på vej. Resten er hårdt arbejde, men vi glæder os til udfordringen.